FELNŐTTEK, IDŐSKORÚAK SZEMÉLYI EDZÉSE ÉS REHABILITÁCIÓJA

Home / Edzésprofilok

FELNŐTTEK, IDŐSKORÚAK SZEMÉLYI EDZÉSE ÉS REHABILITÁCIÓJA

Felkészült és precíz személyi edzőként mindig az Ön adottságainak, egészségügyi állapotának, fitness vagy rehabilitációs céljainak figyelembevételével tervezek egyénre szabott edzés- és életmódprogramot. Tevékenységemmel és 20 éves szakmai tapasztalatommal eddig több száz egészséges és sérülést szenvedett embernek segítettem már megváltoztatni az életét és elérni kitűzött céljait.

Személyi edzőségem sikerének titka, hogy olyan fitness-, és sportrehabilitációs szakember vagyok, aki maximálisan ismeri a motoros képességek fejlesztésének leghatékonyabb sérülésmentes egyénre szabható edzésmódszereit és eredményeinek elemzését.

20 éves szakirányú személyi edzői és testnevelő tanári tapasztalatom, az atlétikában, a labdarúgásban, a kézilabdázásban szerzett szakirányú edzői- és edzéstapasztalatom, mindig garanciát jelent, az edzéscélok gyors és hatékony, sérülés menetes elérésére, vagy a korábbi sérülés utáni biztonságos felépülésre.

altalt

A személyi edzéseimet mindig egy általam kidolgozott és folyamatosan fejlesztett komplex állapotfelmérés –fittségi teszt – előzi meg, melyben az antropometriai paraméterek (testtömeg, testmagasság, BMI számítás, testzsírszázalék mérés, vérnyomásmérés, testkerületi mérések) rögzítése mellett, fizikai felméréseket (állóképességi tesztek, erőtesztek a különböző izomcsoportokra, hajlékonyság tesztek) is végeztetek, hogy a lehető legoptimálisabb edzés- és táplálkozási programot tudjam az Ön számára megtervezni és periodizálni.

altalt

A fizikai felmérés mellett, teljes körűen kiértékelem az Ön táplálkozási szokásait, felmérem az egészségügyi problémáit és közösen állapítjuk meg a fitness vagy rehabilitációs célokat.

A felmérés alapján pontos képet kapok az Ön fizikai és egészségügyi állapotáról, a táplálkozási szokásairól, és a fitness céljairól. Csak ezek után kezdjük meg az Ön számára legalkalmasabb személyre szabott edzéseket. A fittségi teszt hossza 75 perc, a személyi edzések hossza 75-100 perc alkalmanként. Remélem edzésprofiljaim között megtalálja az Ön számára a legmegfelelőbbet és hamarosan találkozunk egy közös edzésen! Várom jelentkezését, hogy megvalósítsuk egyéni céljait!

EGYÉNRE SZABOTT SZEMÉLYI EDZŐI PROFILJAIM:

Edzettségi állapot optimalizálása, azoknak, akik teljesen kezdők és nem érzik magukat biztonságban az edzőtermek világában és nem tudják, hogy hogyan kezdjenek hozzá. Az első találkozásunk alkalmával egy komplex fittségi anamnézist végzünk, hogy a legbiztonságosabb személyre szabott programot tudjam megtervezni az Ön számára, melyet aztán a közös edzéseink alkalmával valósítunk meg az Ön fitness céljai alapján. Amennyiben nagy testtömeg változást szeretne egészséges, hatékony táplálkozási- és edzésmódszerekkel. vagy speciális alakformálás a célja, akkor keressen bizalommal.

A kor múlásával sem kell felhagynunk a rendszeres sportolással, hiszen senki sem túl öreg az aktív élethez! Az idősebb korosztállyal való foglalkozásaim elsősorban a mozgásélmény visszaadásáról, a segítő türelemről és a biztonságról, a krónikus betegségek rizikójának csökkentéséről és a gerinc mobilitásának fontosságáról szólnak. Ebben a korosztályban már sajnos egyre nagyobb a sérülések aránya, így az edzéseimen rehabilitáció is fontos szerepet kap, legyen az kisebb sérülés utáni mozgás mobilizáció visszaállítása vagy a műtétek utáni gyors felépülés hatékony koordinálása. Az edzéseim áthidaló megoldást biztosítanak a műtétek utáni gyógytorna teljes kiváltására és a teljes mozgásélmény visszaszerzésére.

Állóképesség, erőfejlesztés és alakformálás azoknak, akik már eddzenek, de megrekedtek egy bizonyos szinten és szeretnék, hogy az edzéseik hatékonyabbak legyenek, mert további eredményeket, célokat szeretnének elérni. Legyen Ön bármilyen formában, az edzéseimmel biztosan magasabb célokat tud megvalósítani, legyen szó: fogyásról, izomtömeg növelésről, vagy mondjuk a MARATON lefutásáról. Amennyiben szeretnéd megismerni a funkcionális edzések világát és profi módon használni ezeket a változatos sporteszközöket, akkor keress bizalommal!

Mozgásterápiás tréningek (a már kialakult sérülések és kiemelten azok elkerülésére irányuló mozgásformák széles palettájának alkalmazása, úgymint a gyógytorna, gerincgimnasztika és tartásjavítás). Sérülések műtét utáni azonnali rehabilitációs edzése (boka, térd, csípő, gerinc, könyök, vállsérülések rehabilitációs kezelése közvetlenül a műtét után). Hajlékonyságfokozás (PNF stretching és SMR training), letapadt izmok rugalmasságának visszaállítása.

Bármely sportágról legyen is szó, kisebb vagy nagyobb mértékben a teljesítmény függ a sportolók erejétől, gyorsaságától és állóképességétől, azaz a kondicionális és koordinációs képességeiktől. Sportág specifikus, hogy a teljesítmény milyen arányban tulajdonítható ezeknek a fizikai képességeknek, azonban mind az alapsportágak (atlétika, úszás, szertorna) mind a látványsportok (labdajátékok) ezekre a képességekre építenek.
Ma már – ahol erre van mód – a sportolók kondicionális állapotáért erre specializálódott edző felelős. Az erőnléti edzések általánosan a felkészülési időszakban kapnak nagyobb teret, míg a versenyidőszakban a fenntartásuk a cél. Sportágfüggő, hogy mely kondicionális képességre van a leginkább szükség hozzá. Természetesen a személyre szabott edzéstervet úgy állítom össze, hogy az figyelembe veszi a sportoló jelenlegi teljesítményszintjét, és, hogy mely kondicionális képességet kívánja fejleszteni.

Megosztás: